Familien Heise

Familien Heise

Familien Heise i udlandet.

Denne blog er vores livlinie til familie og venner. Den blev oprindelig lavet da vi rejste til Kenya i 2007. Nu lever den videre og kommer til at berette om stort og småt om vores liv i Accra, Ghana. Den dække 3 år fra Bangladesh samt 2½ fra Kenya. Den kvikke læser vi opdage et hul i tidslinjen, som dækker 8-10 måneders ophold i Danmark fra Oktober 2009 til August 2010.

Ferie i Syd Afrika

AccraPosted by Mette Heise Saturday, April 26 2014 11:59:02

Så er en dejlig ferie i Syd Afrika overstået.

Vi startede med autocamper og direkte til Graskop hvor vi mødtes med familien Bastrup, som vi kender fra Bangladesh, og som nu bor i Maputo. Vi havde 2 dejlige dage med dem, hvor der blev raftet, grillet, grin og hygget og drukket rødvin… Når man bor ude som vi gør, så opdage man hvor dejlig det er at mødes med mennesker, som man har en historie med. Og når så børnene ”klikker” også, så går det jo op i en højere enhed!


Efter Graskop nappede vi lige Gods Window og en fantastisk udsigt før end vi kørte ind i Kruger National Park. Og det var altså en anderledes oplevelse  I Kenya har vi været vant til safari og dyr i store mængder. Men i Kruger så vi kun få elefanter, og endnu færre zebraer og slet ingen giraffer. Men til gengæld var så mega tæt på en Leopard, de bare gik roligt på vejen ved siden af bilen. Ligeledes så vi ikke mindre end 5 næsehorn, som stort set også var lige ved siden af os. Og et par geparder i det fjerne. Søde Maya lagde dog mest mærke til haren og uglen der sad midt på vejen 


Efter Kruger vendte vi camperen mod Johannesburg, først med stop hos en Chimpanze Center. Hvor er det jo bare vildt som de ligner mennesker…..eller er det os der ligner dem!

Og så ellers til Johannesburg hvor vi boede på et guesthouse i Rivonia (som Morten og jeg havde været på tilbage i 2008). Er I klar over hvor lækkert et varmt bad og en god seng er efter 6 dage i camper eller for den sags skyld en luksus morgenmadsbuffet! Øhhh eller wifi og TV smiley

I Johannesburg stod den på shopping. Kan nok mærke børnene er blevet større, for de kastede sig ind i den disciplin med rimelig god stil!

Vi nåede også en tur i Montecasino Teatret hvor vi så musicallen Sound of Music. Og dagene efter blev der konstant nynnet do-re-mi osv smiley En super flot forestilling på højde med hvad man ser i London, bare til mindre end det halv i pris.

Sådan helt generelt er Syd Afrika helt vildt billigt at opholde sig i. Bla. Tog vi middag på Hard Rock Cafe, hvor Rasmus og og Frida udfordrede deres ”bottomless” koncept på cola…..tror Rasmus nåede omkring 2L sodavand. Og sammenlagt kom vi af med omkring 300 kr for alt, det kan man knap og nap gå på MacD for i DK 5 mennesker.


Også Spareribs kan der blive spist i store mængder (tror det er et levn b´fra Bangladesh og det at man ikke kunne få svinekød). Der blev i hvert fald guffet og Rasmus opfandt begrenet ”barbecure” for hænderne smiley


Og Mette tog lige en ekstra runde med shopping, da vi nu alligevel var i Sandton City, så Morten og børn nappede Rio i biografen. Skal jo have det hele med....

Men hvor er det jo dejligt at være på ferie i et billig land, man kan være den søde forældre der kan sige ja til det mestesmiley

Så, det er bestemt ikke sidste gang vi er dernede. Og, når man sådan kører rundt, så kan man jo godt huske hvorfor det var man i sin tid fik lyst til at bo der tilbage i 2005. At det så ikke gik er en anden historie. Dog, landet afholder i disse dage valg, 20 år efter deres første frie valg. Og man må sige de er kommet langt.

Nåh, og så var der lige et enkelt punkt mere på dagsordenen, frisør smiley Frida tog springet! Hun havde fået lov til at farve lidt af håret, men vi havde måske ikke helt afstemt forventningerne med frisøren, for der blev ved med at komme farve i .... Men Frida er yderst tilfreds, og så er moderen også.


  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post718