Familien Heise

Familien Heise

Familien Heise i udlandet.

Denne blog er vores livlinie til familie og venner. Den blev oprindelig lavet da vi rejste til Kenya i 2007. Nu lever den videre og kommer til at berette om stort og småt om vores liv i Accra, Ghana. Den dække 3 år fra Bangladesh samt 2½ fra Kenya. Den kvikke læser vi opdage et hul i tidslinjen, som dækker 8-10 måneders ophold i Danmark fra Oktober 2009 til August 2010.

Her går det ganske godt :-)

AccraPosted by Mette Heise Monday, September 09 2013 23:03:06

Så var jeg lige klar til at skrive en up-date til bloggen....og man bliver mindet om, at det ikke lige er Danmark men et 3. verdensland man sidder i :-( Vores internet har ikke flere penge på det, så det skal jeg lige have fyldt op før end det bliver muligt at up-loade noget som helst.

Men, når det er sagt, så er Internet også det eneste vi mangler for at være fuldstændig på plads. Meeen det kan nu også tage noget tid...Første brugte vi 10 dage på at valg af leverandør blev godkendt af Ambassaden, dernæst tog det en uge at få betalt regningen. Herefter skulle der udfyldes yderligere papir, og da vi så kom dertil, ja så ville det tage i hvert fald 10 dage før end de kunne installere. Og nu har jeg så lært begrebet GMT, som hos os betyder Ghana Maybe Time, så lad os nu se hvornår det der internet dukker op. Selvom Frida spørger hver dag hun kommer hjem fra skole om vi har fået internet.....

Men, vi skal ikke klage. Vi har fået bil, den er stor! Og jeg har endnu ikke vovet mig ud og køre i den. Altså, trafikken er på ingen måde slem her, men der er bare en lille detalje med afløb der løber langs vejen, som de ligesom ikke har afmærket. Så jeg kan se for mig at vores spritnye bil lige tager den ned i sådan et hul og så ligger jeg på siden.... Men, jeg må vel ind i kampen :-)

Vi har også fået container, så hele vores liv er dukket op igen. Og, vi har allerede billederne på væggene....det ligner os ikke, vi havde billeder med til Dhaka der aldrig nåede op og hænge. Så det er virkelig flyvende. Og, jeg er sikker på, at vi er de eneste i Accra, Ghana, ja formentlig West Africa som har dele af en Rickshaw til at stå på terrassen :-)

Og sidst men ikke mindst så har vi fået digital TV, med maaange kanaler!!!!! Så det er lige til at ungerne kan komme op og slås...ved ikke hvorfor jeg frivilligt betaler penge for at give dem den mulighed.....Jeg bruger det bare til at sove foran om aftenen...... Men, må indrømme det er fedt at have flere kanaler end 18 på bangla og hindu, om end vi også her kan finde både Bollywood film og Islam kanaler.

Arbejdet suser der ud af. Må være noget jeg gør, for lige så stiller så synes jeg bare flere og flere ting lander på mit bord..... Er ikke sikker på det er noget man skal være stolt af. Det gode her i Accra er, at vi er to timer bagud Danmark, det er altså et fantastisk incitatment til at komme på arbejde allerede kl 8. Tror jeg allerede nu sammenlagt i Accra har haft flere dage før kl 8 end jeg havde i tre år i Dhaka. Det betyder jo så heldigvis at man ikke har helt så lange dage på kontoret....eller dvs. De er stadig lange, men man er da hjemme før 17.30 for det meste :-)

Og, ungerne har mindst lige så lange dage. Især Frida er gået all in. Hun indhenter nu all den sport, hun ikke har lavet de sidste 3 år. Hun er simpelthen så sej, og det er vildt så hurtig hun er kommet i form. Men omvendt, hvad kan man forvente når man napper en fredag, hvor hun har svømning fra kl 6.15-7.30, herefter almindelig skoledag inkl 1 times idræt, også fodbold fra kl 15.15 – 17.15. Så kan man næsten ikke bebrejde hende at hun er træt og sulten når hun kommer hjem med skolebussen kl 18.15!!!!! Men, hun har selv valgt det, og indtil nu går det op for hende med både lektier og sport. Igår var vi til skolepræsentation, kommer ind til Fridas Science lærer og præsenterer os og siger vi er Fridas forældre, hvortil hun udbryder “I love Frida”....øh, det gør vi også var så vores svar :-) Men hun har kastet sig ind i skolen og vennerne med 140% og har allerede fået en award for at være Risk-Taker. Så, jeg er sgu' lidt stolt over hende, for skolegang har ikke altid ligget lige for hende.

Som sagt så er vi ved at have et hjem, især Frida var hurtig til at få lavet sit værelse hyggeligt :-)

Faktisk er det kun gardinerne vi mangler at få syet. Der kom en og tog mål for 2 uger siden og siden har vi ikke hørt fra ham. Så de der gardiner kommer nok også om 4 GMT dage.....eller 14 GMT ......eller 44 GMT.....Whos is counting anyway.......

Rasmus har fundet et par gode drenge og lege med. De er et par danske drenge, der er nogenlunde jævnaldrende, som hygger sig sammen. Så han har haft den første overnattende ven på besøg, hvor temaet vist primært var Lego :-) Skolemæssigt går det også godt, han har for første gang fået en mandlig lærerer, hvilket er super fedt for ham, især fordi læreren er både dygtigt og sød.

Maya er en lidt langsom starter. Hun har ikke rigtig fundet sin “bedste” ven i skolen blandt pigerne. Men, her i sidste weekend opdagede hun, at den danske dreng, der også går i 2. klasse er super sød og god og lege med. Så de har vist hængt sammen hele denne uge, og han har også været med hjemme hos os. Så det tegner godt.

Og så har vi Morten, jamen han går hjemme og keder sig.....NOT. Kan starte med at sige, at han i hvert fald ikke synes det er fedt at handle ind!!!! Ghana er en sjov størrelse, der er mange mindre butikker eller leverandører af de samme mærker. Så man skal se sig godt for hvor man køber ting, da priserne kan svinge meget (i et land der i forvejen er ret dyrt). Så man jonglerer mellem 3-5 steder at handle ind, så alt efter hvad der mangles så vælger man supermarked. Nej du, Superburgsen i Gilleleje, det er til at have med at gøre!!!!

Men, han har da fundet vej til en tennisklub.....

Og øhhh, så mente han også vi skulle til audition sidste uge på det lokale juleteater (pantomime på engelsk, aner faktisk ikke hvad det hedder på dansk). Men der skulle vi hen, fordi vi tænkte Mette kan hjælpe med at sy kostumer og Morten lave kulisser, og så er det en god måde at lære nye mennesker at kende..... Så der troppede vi op, og efter 4 minutter blev der sagt, øhh Morten, hvis vi nu lige smider familien uden for døren kan du så ikke give prøve.... Og nu er han så en del af cast..... Vi afventer stadig om han skal spille Snehvide, en af dværgene eller en kvindelig sygeplejeske....alt lyder morsomt i mine ører :-) Så nu ved vi hvad vi skal bruge efteråret til .....

Efteråret byder også på en tur til DK i October Break. Frida og Rasmus skal hjem og tjekkes med bøjle, og vi andre er medløbere der skal hjem og bruge sommerhuset. Så hvis nogle kommer forbi, så er vi i Gilleleje fra d. 19-28 Oktober

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post687