Familien Heise

Familien Heise

Familien Heise i udlandet.

Denne blog er vores livlinie til familie og venner. Den blev oprindelig lavet da vi rejste til Kenya i 2007. Nu lever den videre og kommer til at berette om stort og småt om vores liv i Accra, Ghana. Den dække 3 år fra Bangladesh samt 2½ fra Kenya. Den kvikke læser vi opdage et hul i tidslinjen, som dækker 8-10 måneders ophold i Danmark fra Oktober 2009 til August 2010.

Arbejde

NairobiPosted by Morten Heise Sunday, July 22 2007 20:54:36

Efter flere opfordringer er det vist på tide at jeg skriver lidt om hvad jeg egentligt laver når jeg ikke er hjemme ;-)

Som måske de fleste ved har jeg en fornem titel som Organisations rådgiver, hos en lokal organisation som hedder Peacenet (Peace and development Network). Hvad laver en organisations rådgiver så?? Det spørgsmål stillede jeg også mig selv mange gange på vej herned, og gør det stadigt, selv om det nu er meget klarer hvad min rolle er i Peacenet.

Først lidt om Peacenet: (www.peacenetkenya.org)

Peacenet er en landsdækkende organisation med medlems organisationer placeret rundt i hele Kenya. De levere bl.a. træning i ”peacebuilding and conflict management” til deres medlemmer, med det mål at opbygge et netværk af græsrods organisationer der kan træde ind når der er konflikter i landet. Konflikterne er typisk kulturelt baseret f.eks. 2 stammer der strides over græsnings ret til deres køer, eller politiske konflikter som der er stigende op til præsidentvalget i december.

Det lyder jo alt sammen meget godt og spændende og det er det skam også, men Peacenet er lige kommet ud af en ”krise” med nedtur, manglende ledelse, misbrug af midler, manglende tillid o.s.v. For 3 år siden fik de en ny chef der har formået at få vendt skuden og formået at opbygge et velfungerende sekretariat og genvinde tillid blandt donorer og regeringen o.s.v.

Og det er nok her jeg kommer ind i billedet..... Som medlemsorganisation mangler de nemlig at opbygge deres medlemsstruktur, fra genopbygning af tilliden, udvidelsen af medlemsskaren og ikke mindst fastholdelsen af medlemmer.

Så i øjeblikket er vi ved at tage fat på en landsdækkende ”roadshow” hvor vi skal have styrket vores regioner ved bl.a. at involvere dem i vores programplanlægning samt at styrke vores kommunikation til og fra vores medlemmer.

Hvad fanden ved en miljøtekniker så om det??? Ja det har jeg såmænd tillært mig en hel del af gemmen mit arbejde i Uganda og som aktivt medlem i MS-Danmark! Så til trods for at jeg arbejde med folk med master’ere i dit og dat fra Europa så syntes jeg nok at jeg har en hel del at bidrage med.

Det har været meget spændende 1½ måned, med en rigtig god introduktion til både sekretariat, bestyrelse og regioner. Jeg er meget positivt overraskede over deres niveau i både ledelse og program afdelingen. Det er nogle super søde mennesker jeg arbejder sammen med og de kommer gerne og spørger om råd og generelt involverer mig i organisationen.

Nå, så fik i lidt. Jeg skal nok opdaterer jer når der er spændende historier.

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post60