Familien Heise

Familien Heise

Familien Heise i udlandet.

Denne blog er vores livlinie til familie og venner. Den blev oprindelig lavet da vi rejste til Kenya i 2007. Nu lever den videre og kommer til at berette om stort og småt om vores liv i Accra, Ghana. Den dække 3 år fra Bangladesh samt 2½ fra Kenya. Den kvikke læser vi opdage et hul i tidslinjen, som dækker 8-10 måneders ophold i Danmark fra Oktober 2009 til August 2010.

Tørke

NairobiPosted by Mette Heise Monday, February 16 2009 07:15:11

Her i Kenya er der tørt for tiden, og jeg mener virkelig tørt.....

Der er stor forskel på her inde i Nairobi og så blot 30 min udenfor. Så det betyder, at Masaierne langsomt trækker sig tættere og tættere på byen for at finde grønne områder, som deres kør kan græsse på. Så det er efterhånden blevet hverdag at møde dette syn.

Tørken er et stort problem, og mange millioner er nu ramt af hungers nød. OG det bliver jo ikke bedre af, at høsten slår fejl, så f.ek.s majs mel, som er en del af deres stable food stiger voldsomt. Det betød en stor krise før jul, hvor der kom majs mel ud af regeringens lagre, så man kunne subsidise og leverer mad til rimelige priser. At det så er endt i korruption og snyd og bedrag er bare så trist.

Som en kendt menneskerets forkæmper sgade for nyligt, så er vi ikke herre over tørke, men hungersnød i et æand som Kenya, det er menneskeskabt! Simpelthen fordi der sidde grådige mennesker i systemet, som har være travlt med at rage til sig end at hjælpe deres medmennesker i nød. Og de folk der her hentydes til er f.eks. folkevalgte politikere osv.

Det er rigtig trist, om man kan ikke undgå at få en dårlig smag i munden!

Og mens vi er ved det politiske, så var der forleden en revolutionerende afstemning i parliamenet. En del af freds aftalen efter valgte var, at der skulle oprettes et tribunal i Kenya, som skulle kunne dømme folk, som havde deltaget i urolighederne under valgt. Der findes en forseglet kuvert med 10 navne, som alle er top folk, og som man mener var stærkt indblandet i urolighederne. Denne kuvert er overgivet til Kofi Annan, og findes der ikke en lokal løsning for, hvordan man kan resforfølge disse menensker, så vil den blive overgivet til den Internatioanale Krigs domstol i Haagg.

Præsidenten, premierministeren samt vice præsidenten har lobbyet for, at der skulle oprettes en lokal tribunal, som kunne føre sagerne. Men samtidig har deres lovforslag været så gennemhullet, så ingen almindelige mennesker har troed på, at de store fisk ville blive fanget. Så da det kom til afstemninge, så var der stort set lige så mange der stemte imod som for. Og eftersom indstillingen skulle vedtages med 2/3 flertal, så var det en gevaldig lussing til regeringen, at de ikke fik det igennem.

Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvor det reelt er bedst at bringe folk for en dommer. Men jeg tror det var et sundt tegn, at der pludselig var MP’er som var klar til at atge ansvar og sige nej til noget, som vi ikke tror på kommer til at virke. Og det virker til at menig mand er glad for beslutningen, om end det stadig sværer lidt i det uvisse, hvad der rent faktisk kommer til at ske.

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post374