Familien Heise

Familien Heise

Familien Heise i udlandet.

Denne blog er vores livlinie til familie og venner. Den blev oprindelig lavet da vi rejste til Kenya i 2007. Nu lever den videre og kommer til at berette om stort og småt om vores liv i Accra, Ghana. Den dække 3 år fra Bangladesh samt 2½ fra Kenya. Den kvikke læser vi opdage et hul i tidslinjen, som dækker 8-10 måneders ophold i Danmark fra Oktober 2009 til August 2010.

Mediernes rolle

NairobiPosted by Morten Heise Sunday, January 06 2008 20:15:36

Jeg har ladet mig fortælle, at CNN forleden havde en frygtelig billedsekvensen hernede fra, hvor en mand blev hakket i hoved, eftersigende cuttede CNN først efter andet slag mod hovedet. Kan fortælle, at manden i øvrigt døde! Man kan nogle gange sidde med følelsen af, at international pressestandard ikke gælder når der rapporteres fra Afrika?

En anden dag så jeg et interview på Al Jazeera med den nuværende finansminister. Det var meget arrogante udtalelser i forhold til oppositionen, og vil sige at han direkte kaste brænde på et bål, der allerede var godt i gang, Og oppositionen laver lige nu det samme nummer med at beskylde regeringen for at give våben til militsia grupper. Igen kun på international media.

Men fascinerende er det, at de lokale medier ikke bringer disse indslag. Ikke fordi de er styret af regeringen, men fordi de er meget opmærksomme på den rolle de spiller i samfundet. Nogle af de initiativer mit arbejde (PeaceNet) har været involveret i har bl.a. sendt de store mediehuse til Rwanda inden valget netop for at få et indblik i, hvordan måden de spreder et budskab på kan opildne til had og forfølgelse.

Og jeg må sige, at de har været meget professionelle. Mens optællingen af valg stemmerne stadig stod på, og det gjorde den jo længe, var der ingen af dem der bragte de uofficielle tal, som både regeringspartiet og oppositionen kom med. Under selve konflikten har de generelt været meget objektive og bevidst om hvad de sender. Vi (civil samfundet) har kun få gange måtte anbefale at de minimere udtalelserne fra visse personer.

Faktisk er media husene blevet så bevidste at de adskillige gange har samarbejdet om kampagner. Torsdag havde alle aviser i landet den samme overskrift ”Save our beloved Country”. Og i dag søndag sender alle kanaler radio og TV på samme tid et program omkring fred. Der er også tildelt hele side til fredsbudskaber fra de mange græsrods initiativer som bliver opfulgt af avisernes egne fredsbudskaber.

Et andet sjovt initiativ fra et andet media, er mobiltelefon branchen hvor du får et lille fredsbesked hver gang du tanker taletid.

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post166