Familien Heise

Familien Heise

Familien Heise i udlandet.

Denne blog er vores livlinie til familie og venner. Den blev oprindelig lavet da vi rejste til Kenya i 2007. Nu lever den videre og kommer til at berette om stort og småt om vores liv i Accra, Ghana. Den dække 3 år fra Bangladesh samt 2½ fra Kenya. Den kvikke læser vi opdage et hul i tidslinjen, som dækker 8-10 måneders ophold i Danmark fra Oktober 2009 til August 2010.

Hvad gør vi egentlig, sådan rent fagligt?

NairobiPosted by Morten Heise Thursday, January 03 2008 22:10:30

Hvordan er det egentlig at arbejde for en fredsorganisation i Kenya, hvor der er borgerkrigslignende tilstande og tydelige tegn på etnisk udrensning???

Det korte svar: meget hårdt og meget interessant. Det er meget hårdt at få live beretninger fra kollegaer fanget rundt i landet, der kan se lig fra deres bygninger og frygter for deres liv. Samtidig er det spændende at være i en situation, hvor vores indsats forhåbentligt kan gøre en forskel, og spændende at arbejde i et miljø, hvor situationen ændre sig time for time.

Hvad gør vi, her menes Peacenet, som er støttet af MS?

Under hele valgkampagnen har vi indsamlet information om vold og konflikter relateret til valget, disse informationer har vi så analyseret og videresendt til relevante instanser og institutioner. Denne opgave er blevet noget overvældene men ikke mindre relevant nu.

Her til morgen fik vi informationer om, at beboerne i slummen ikke ville se Røde Kors nødhjælp, da der var et rygte om, maden var forgiftet af de rivaliserende stammer. Et rygte, som hvis vi ikke fik det sendt videre til Røde kors, kunne have haft meget uheldige konsekvenser.

Vi har fået installeret et SMS center som ca. 75 af vores medlemmer ude i landet rapporterer til. Den 1.jan. blev dette telefonnummer offentliggjort i en pressekonference, så nu får vi også information fra menig mand og kvinde der har konflikten meget tæt på livet.

Men det hjælper jo ikke til at løse konflikten direkte?? Nej! Men den viser Peacenets styrke som netværk med meget stærke forbindelser til ”folket”. Den styrke vil vi nu bruge til at iværksætte nogle initiativer som kommer fra folket i de konfliktramte områder.

Der er meget fokus på at få konflikten løst fra højeste niveau, med dialog mellem præsidenten og oppositionen, men vi mener at konflikten er nået et niveau, hvor der er meget langt fra præsidenten til de unge, der sætter ild til deres nabos hus! Vi prøver nu på at få vores netværk i de konfliktramte områder til at identificerer lokale ledere, der kan tale til uromagerne og forhåbentligt dæmpe situationen så der bliver plads til dialog på lokalt niveau. Lokale ledere skal i denne forstand forstås som alt fra bandeledere til præster og biskopper.

Efterfølgende ligger der et langt arbejde med fredsbevarende arbejde, da denne konflikt mellem stammerne ikke er en, der opstod for 14 dage siden, men en der har meget dybe kulturelle rødder. Det bliver spændende at se om vores initiativer kan hjælpe med at dæmpe situationen i den nærmeste tid.

Personligt er det som sagt til tider meget hårdt, når vi får direkte henvendelser fra folk der frygter for deres liv og vi ikke rigtigt kan gøre noget her og nu. Man bygger nok lidt af en skal op som bare registrerer beskederne fagligt og prøver ikke at tage det personligt. Det er nødvendigt for man kan bare ikke redde alle!

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post162