Familien Heise

Familien Heise

Familien Heise i udlandet.

Denne blog er vores livlinie til familie og venner. Den blev oprindelig lavet da vi rejste til Kenya i 2007. Nu lever den videre og kommer til at berette om stort og småt om vores liv i Accra, Ghana. Den dække 3 år fra Bangladesh samt 2½ fra Kenya. Den kvikke læser vi opdage et hul i tidslinjen, som dækker 8-10 måneders ophold i Danmark fra Oktober 2009 til August 2010.

Slangefarm

TanzaniaPosted by Mette Heise Monday, August 20 2007 08:57:57

Lørdagen brugte vi på en tur i Slange Park, hvor der er alle mulige og umulige former for slanger. Føj hvor er de altså bare ækle......

Først havde Maya absolut ingen interesse for dem, som det vist tydeligt fremgår af billedet.

Blog Image

Senere opdagede hun, at det rent faktisk bevægede sig derinde bag glasset......

Blog Image

Ikke overraskende var Frida i sit es. Så at holde en slange eller en babykrokodille, det kan man da ikke sige nej til..... Jeg vil stolt nævne, at jeg da trods alt meget forsigtigt mærkede på slangens skind.... Og jeg synes stadig de er lige ulækre......

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Bagefter var ungerne og deres far ude og ride på Kamel. Rasmus som ellers er noget reserveret tog en tur, og synes vist egentligt at det var meget sejt.

I dag søndag laver vi ingenting. Ungerne har godt nok bestemt, at vi skal ud og bade i dag, her er nu ikke super varmt.....

  • Comments(1)//www.familienheise.dk/#post93

Frida og Rasmus på Safari

TanzaniaPosted by Mette Heise Friday, August 17 2007 11:33:10

Torsdag var Frida og Rasmus på Safari med børnehaven her i Tanzania. Det er ret luksus, de var kun de to børn, Grace fra børnehaven, der passer på dem og en chauffør.

De skulle køre knap 2 timer derhen, så de havde pakket deres tasker med discmann, bøger og kiks. De havde fået vores digitale kamera med, så de kunne tage billeder, så hvad der er af billeder her har de selv taget.

Jeg tror de havde en super dejlig tur. De har taget billeder af Elefanter, som I måske kan se, så er de taget indefra bilen, så de har været temmelig tætte på dem.

Blog Image

Desuden er der billeder af Zebraer, Gnuer og Dik Dik. Dik Dik er en slags antilope.

Endelig er der også et billede af et Baobab Træ, som er kæmpe store træer helt uden blade på. De er mange hundrede år gamle. Elefanterne kan godt lide barken fra dem, så en park med disse træer tiltrækker elefanterne. I Zoo i Aalborg har de lavet en kopi af et Baobabtræ.

Tror nok, at ungerne måske var lidt utilfreds med, at de ikke så løver, men Grace forklarede dem vist, at det var fordi de lå og sov inde i det høje græs ;-)

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post92

Aber

TanzaniaPosted by Mette Heise Friday, August 17 2007 11:12:09

Her på TCDC er der en masse små aber. Og de er temmelig ligeglade med mennesker. De er vilde med popcorn, så som I kan se på billedet, så kommer de temmelig tæt på for i kampen for at få fingrene i dem ;-)

Blog Image

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post91

Mere fødselsdag

TanzaniaPosted by Mette Heise Monday, August 13 2007 21:59:09

Efter skole idag pakkede vi bilen og kørte ud til den lodge, hvor vi også var i går. Vi havde nemlig inviteret Simon, hans kone Catherine og deres søn Savio med ud og spise.

Vi kom derud allerede kl. 17, så ungerne havde tid til en kort tur i swimmingpoolen sammen med Morten. Som I kan se på billederne, så gad Frida godt lege med Far i dag, så de kunne tage nogle sjove billeder. Rasmus syntes altså vandet var lige lovligt koldt, så det var kun billeder af hans fødder under vand det blev til.

Lidt senere kom så Simon med familie. Vi kender Simon tilbage fra Uganda, hvor han var hos den organisation, som vi oprindelig startede hos. Dengang lavede han tegneserier. Meget er sket siden da, han har bl.a. været i UK for at læse og har fået sig en masters degree, er blevet gift og har sønnen Savio, som er præcis lige så gammel som Maya. Nu er han ansat her på TCDC, kursuscentret hvor vi er. Det er ham der er kursusleder på det kursus vi deltager i. Det er jo lidt vildt at se hvor langt han er kommet i sit liv, og uden at skulle prale, så kan man ikke undgå at blive glad og føle, at man har været en del af den udvikling og har hjulpet ham på vej.

Blog Image

Frida er glad for Simon, det var også ham der i sin tid gav hende hendes Ugandiske navn, Makula, som betyder Treasure, dvs. Noget der er højt skattet. Simon har også besøgt os i DK, så Frida har ham frisk i erindringen. Så jeg tror hun var rigtig glad for at få lov til at fejre hende fødselsdag med ham.

Men til sidst bliver man alligevel træt. Selvom man nu er 6 år.....

  • Comments(1)//www.familienheise.dk/#post90

Idag er det Fridas Fødselsdag, Hurra hurra hurra

TanzaniaPosted by Mette Heise Monday, August 13 2007 13:02:32

Som overskriften antyder, så fylder Frida idag 6 år, det er jo slet ikke til at fatte, at hun er så stor allerede.

Det lykkedes os andre at komme op i morges før hun vågnede så vi kunne synge fødselsdagssang for hende. Vi havde pakker og flag md ind i sengen. Hun fik et stort sjippetov af Rasmus og Maya, En skoletaske af Mormor og Anders, et penalhus der matcher til af Oldemormor, kjole, sko samt en My little Pony af Mor og far.

Blog Image

Her er fødselsdagsbarnet så i fuld udrustning....

Blog Image

Hun var vist helt godt tilfreds med udbyttet, men fik alligevel besked om at gå udenfor og kigge....

Blog Image

Hun ser glad ud ikke.....Det er nemlig lige gået op for hende, at der holder den cykel, som hun havde vist os hjemme i Bilka i DK, at hun ønskede sig. Vi har haft den med ned i kasserne og fik en af vores kollegaer til at have den bag i deres bil på vej her til Tanzania. Vi har sørget for at have Rasmus cykel med også, så de kan cykle rundt sammen.

Blog Image

Her til formiddag var vi så alle oppe i Børnehaven og spise fødselsdagskage, som køkkenent havde lavet til hende, samt synge osv. Som I kan se på billederne, så er Maya ret vild med kagen. Frida var lidt utilfreds med, at det var en marmorkage, vi havde godt nok også sagt mange gange, at hun helst ville have en chokolade kage, men det havde de åbenbart ikke fanget ;-)

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Som nævnt ovenfor, så har Frida fået et stort sjippetov, det betyder at alle de voksne i Børnehaven på skift må svinge igen og igen...

Blog Image

  • Comments(2)//www.familienheise.dk/#post89

Afrika billeder

TanzaniaPosted by Mette Heise Monday, August 13 2007 10:45:16

Bare lige et par typiske billeder herfra.

Blog Image

Blog Image

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post88

Badetur

TanzaniaPosted by Mette Heise Monday, August 13 2007 10:38:37

I dag søndag har vi været ude og spise med et par af de andre danskere her. Ude på den anden side af Arusha er der en Coffee Lodge, hvor der er en tilhørende legeplads, god mad, og en svømmepøl som man må benytte gratis. Lyder som en meget god kombination for 4 voksne og 6 børn.....

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Mens vi var der kom vi i tanke om, at vores kamera faktisk kan tage billeder under vand. Det er sådan lidt med rystende hænder man første gang tager det ned under vandet..... Men det virker fint, desværre gad Frida ikke lege med Morten da han kom i tanke om det, så han kunne kun tage billeder af sig selv. Helt kønt blev det ikke, men sjovt ser det ud .....

Blog Image

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post87

Kulturel aften

TanzaniaPosted by Mette Heise Monday, August 13 2007 10:33:18

I fredags havde Cultural evening, hvor der blev danset traditionelle afrikanske danse, herunder naturligvis Masai dans, som jeg har vedhæftet et par billeder af.

Blog Image

Blog Image

Men hertil hører, at danskerne her på kruset også skulle lave et indslag , der kunne illustrer dansk kultur og tradition. Pew, hvad finder man lige på der..... Den nemme løsning er at synge et par danske sange.

Men vi synes faktisk selv, at vi endte med at blive kreative. Vi fandt HC Andersens Eventyr, Kejserens nye klæder på engelsk. Vi havde en der læste op, mens vi andre 8 spillede de forskellige roller. Udklædningen bestod af hvad vi lige havde og hvad man kan lave ud af karton i en spise pause......

Men det blev helt ok, folk morede sig i hvert fald. Og det kan vel næppe komme som nogen overraskelse, at Morten indtog rollen som kejser, og sluttede af med kun at gå i badeshorts! Skal nok se om jeg kan finde nogle, der har taget billeder af ham.....

Blog Image

Og moral i eventyret er jo bl.a. at man skal stole på sig selv og sin egen dømmekraft og sunde fornuft. En ting, som er yderst aktuel hernede.....

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post86
Next »