Familien Heise

Familien Heise

Familien Heise i udlandet.

Denne blog er vores livlinie til familie og venner. Den blev oprindelig lavet da vi rejste til Kenya i 2007. Nu lever den videre og kommer til at berette om stort og småt om vores liv i Accra, Ghana. Den dække 3 år fra Bangladesh samt 2½ fra Kenya. Den kvikke læser vi opdage et hul i tidslinjen, som dækker 8-10 måneders ophold i Danmark fra Oktober 2009 til August 2010.

Trav og meget mere

NairobiPosted by Mette Heise Sunday, July 19 2009 20:17:49

Vi har idag været på Race Course for at se derby (tror vi nok det hedder..... Altså det hvor rytterne sidder på hesten...).

Det var faktisk ganske morsomt, og selvom vi ikke spillede så blev man da helt bidt af at gætte på hvem der vandt og hujede. Men det var nu overkommelig at spille, da laveste indsat var 3 kr..... Men vi fandt aldrig helt ud af, hvordan systemet virkede.

Der er 30 min mellem hvert løb, så der var nogen tid der skulle slås ihjel. Så bland andet fik Morten den udfordring at vise han kunne flette pigernes hår..... Jeg er ikke helt sikker på, at vi er overbeviste....

Candy floss blev det også til.

Derefter tog vi i Supermarkedet for at købe slik til vores flyvetur hjem mandag. Vi har fundet ud af, at det fungerer meget bedre, hvis de hver i sær vælger deres slik. SÅ ved de hvad de har at gøre godt med, og tikker ikke til os om mere slik. I dags anledning havde de fået lov til at vælge for 15 kr, og det tager altså lang tid når man skal ligge til og trække fra hele tiden, så man er sikker på at få den helt rigtige kombination......

Dagen sluttede på Indianer Restauranten, som har været familiens favorit restaurant de sidste år.

Mandag aften er der så afgang mod DK, for ungerne bare ferie, men for mig for lidt mere end bare ferie i denne omgang.

Vi har været igang med at pakke. Og alt det jeg gerne vil have med er pakket ned, og jeg har faktisk stadig 23 kg at gøre godt med. Det er vist aldrig sket for os før..... Men der er mange kasser (jep, vi er vist de eneste der rejser i flytte kasser mv.). Men jeg er på en flyvning hvor de ikke går op i hvor mange stks bagage man har, så det skal benyttes til legetøj og legoklodser.

  • Comments(1)//www.familienheise.dk/#post437

Lørdags hygge

NairobiPosted by Mette Heise Sunday, July 19 2009 20:12:59

De sidste dage i Afrika i denne omgang skal jo nydes for det Afrika kan tilbyde, som vi ikke kan få i DK. Så lørdag aften fik vi oksemørbrad på terassen med ild i pejsen. Det blev afsluttet med ristede skumfiduser over grillen, som vi har lært af vores Amerikanske venner, mums det er godt.

Maya havde bedt om smarties til dessert, og dessert skal man da spise af en tallerken....

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post436

Mayas billeder

NairobiPosted by Mette Heise Sunday, July 19 2009 20:10:37

Maya er begyndt at tage billeder med vores digitale kamera. Heldigvis kan det tåle tab fra 2 m. Højde osv. Så vi tager det rimeligt roligt når hun går igang. Men hun har ikke helt lært det med at styre fingrene når hun tager billeder, så har lige downloadet omkring 29 billeder af Mayas lillefinger.....

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post435

Bowling

NairobiPosted by Mette Heise Sunday, July 19 2009 20:09:04

Forleden var vi ude og spille bowling. Normalt har Mayas rolle i det spil været at sidde og høvle popcor, hvilket hun nu klarer aldeles glimrende..... Men denne gang fik hun lov til at være med, da vi alligevel spiller på børnebaner, og de har sådan en ting man kan skubbe kuglen ned af. Hun var pave stolt bagefter......

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post434

Besøg på børnehjem

NairobiPosted by Mette Heise Sunday, July 19 2009 20:07:39

Som nogle mindes, så har vi været igang med at hjælpe et børnehjem med nogle ombygninger mv. Der var en lille pose penge i overskud som vi havde været ude og købe toiletpapir og andet i den dur. Så lørdag var vi ude og aflevere det hele mens ungerne kunne lege lidt med alle børnene.

På vejen hjem kørte vi i Diamond Plaza, som simpelthen er taget ud af Indien. Tror ikke der er en butik, som sølger noget der ikke er fra Indien eller ejet af en Inder. Det er en sjov oplevelse og man bliver virkelig hensat til Indien med lyden af høj musik, dufte af røgelsespinde og all deres dejlige mad.

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post433

Mums....

NairobiPosted by Mette Heise Thursday, July 09 2009 12:54:17

Behøver vist ikke ord.....

  • Comments(1)//www.familienheise.dk/#post432

Eksamen

NairobiPosted by Mette Heise Thursday, July 09 2009 12:52:43

Eksamen skal der jo til når man læser, desværre. Sidste år tog jeg dem i Nairobi, men i år skulle det være i DK. Hernede betalte jeg 1000 Dkk for at sidde 3 eksamener. Men i DK vil de til efteråret have 3.955 dkk for at sidde 3 eksamener..... Det er jo fuldstændigt vanvittigt..... Jeg kan næste betale for at flyve til Kenya og sidde dem her for den samme pris....

Har siden fundet ud af, at jeg kan sidde dem gratis i London på Universitetet. Og man er vel indenfor regnskab, så jeg kan da hurtigt regne ud, hvor mange penge jeg pludselig kan shoppe for i London selv efter fly og overnatning er betalt..... Kvinde logik vil Morten nok mene.....

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post431

Så blev der "sommer" ferie

NairobiPosted by Mette Heise Thursday, July 09 2009 12:51:45

Nu er det blevet sommerferie for børnene, selvom der nu godt nok ikke er meget sommer over vejret..... Vi har det bare så koldt hernede. Forleden på arbejdet var der en der havde finger vanter på, og en anden med strik hue.....indendørs.....

Sidste skoledag var vi til Speech Day, som er en afslutning på året. Der bliver de bedste eller dem der har gjort noget godt af børnene fremhævet. Fra et dansk synspunkt, så har man jo lidt svært det der med at fremhæve et barn fremfor andre. Men jeg har lært at acceptere det, for børnene ved jo reelt godt, hvem der kan hvad. Og man respekterer hinanden for en masse forskellige ting.

Men vi var altså inviteret, fordi Frida havde vundet en ud af 2 priser i hendes klasse. Hun fik den for sit hårde arbejde og gode vilje. Det er meget flot af hende at få den. Men hun har også arbejdet meget hårdt dette år. Hun er blevet flytte op 2 gange i matematik (her bruger man niveau inddelt undervisning) og er nu på højde med sine klasse kammerater i læsning og matematik.

Ud over 2 pris vinderer, så er der 6 i hver klasse der bliver commended, det vil sige fremhævet for et godt skoleår. Rasmus blev commended i sin klasse.

Men selve speech day tror jeg ikke Frida var specielt vild med, man skulle jo bare sidde stille og høre taler. For os var det en god oplevelse at se skolens ledelse på scenen, deres omgangs tone osv. Jeg sad og blev lidt små nostalgisk og erkendte, at det her er sgu’ en god skole. Men omvendt så skal man ud og se verdenen for at finde ud af, om ikke der er andre der er mindst lige så gode.

Rasmus sluttede skole året af med opvisning i Monkey Nastix, som er en slags gymnastik han har gået til. Morten er ved at øve sig i rollen som Overskuds Far, så det var ham der var henne og se. De blev vist enige om, at Rasmus var ved at være for stor til det.

Ellers går det slag i slag. Ungerne nyder at være hjemme og lave intet andet end at se TV. Det er ikke særligt pædagogisk, men omvendt så har de haft et har hårde uger, så det er OK at de slapper af på den måde.

Vi er så småt begyndt at sortere og sætte ting til salg. Jeg har lidt lyst til at pakke sammen allerede nu, for jeg vil jo gerne hjælpe til. Men Morten og børnene skal jo bo her 6 uger uden mig, så det går nok ikke.

Og så er jeg ellers bare begyndt at sige farvel her, der og alle vegne. Det generer mig ikke, for de folk der virkelig betyder noget for mig, dem vil jeg ikke miste kontakten med (længe leve Facebook). En ven spurgte mig forleden hvad jeg ville savne ved Kenya?? Øhhh det kunne jeg faktisk ikke svare på, Kenya er bare aldrig kommet ind under huden på mig. Selvfølgelig er det dejligt at leve et liv med folk til at vaske op og rydde op, men det kan jeg jo reelt få i mange andre lande også. Så jeg går stadig og tænker over, hvad jeg vil savne....

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post430
Next »