Familien Heise

Familien Heise

Familien Heise i udlandet.

Denne blog er vores livlinie til familie og venner. Den blev oprindelig lavet da vi rejste til Kenya i 2007. Nu lever den videre og kommer til at berette om stort og småt om vores liv i Accra, Ghana. Den dække 3 år fra Bangladesh samt 2½ fra Kenya. Den kvikke læser vi opdage et hul i tidslinjen, som dækker 8-10 måneders ophold i Danmark fra Oktober 2009 til August 2010.

Saa er vi fremme

Forberedelse i DKPosted by Mette Heise Monday, June 04 2007 14:42:35

Saa er vi fremme i Kenya.

Er traette efter en lang tur, et keyboard der ikke vil som jeg vil her, saa det bliver kort.

Vi havde en fin tur ned. Der var nogen turbulens i flyet til Nairobi, men paa forunderligvis, saa sov ungerne gennem det hele.

Morten og de to store er ude for at koebe sodavand og Maya sover. bare lige denne hilsen for at familien kan faa ro i sindet og vide vi er ankommet.

  • Comments(2)//www.familienheise.dk/#post18

Afslutning i Børnehaven

Forberedelse i DKPosted by Mette Heise Wednesday, May 30 2007 23:11:10

Idag har vi haft afslutningsfest i børnehaven. Det var bare en super god dag.

Vi havde lavet 5 forskellige aktiviteter, så børnene roterede stuevis.

Et sted spillede vi på trommer sammen med vores Sudanesiske ven. Der blevet malet i ansigt, vilde dyr fra Afrika eller afrikanske krigere. Vi så Lille Nørd på DVD, det afsnit hvor de er på Elefant børnehjem i Nairobi. Vi læste en bog om to børn, der flytter til Afrika. Og endelig havde vi en afrikansk fodbold med, alvet ud af plastik og bananblade, som de spillede med i kælderen.

Til frokost havde de somaliske støttelærer i børnehaven lavet chapatier (afrikanske pandekager), samt vi havde pizza og frikadeller med.

Alt i alt havde vi en super hyggelig dag. Og jeg tror virkelig børnene havde en dejlig dag, hvilket jo er det vigtigste.

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post17

Build a bear

Forberedelse i DKPosted by Mette Heise Wednesday, May 30 2007 22:58:30

I forbindelse med vores rejse til Kenya havde mormor lovet ungerne hver en bamse med tilbehør fra Build a Bear. Ud fra tanken om, at når de så savner Mormor, så kan de jo give bamsen et kram istedet for (måske det egentlig er mormor der har mest brug for en kramme bamse smiley

Rasmus kom hjem med en bamse iført Batman kostume. Frida en dejlig plettet hund, som havde bluse og nederdel. Til Maya havde de store valgt en kobamse med tøj og guldsandaler.

Det er dyre bamser, men nøj hvor er de glade for dem. Morten er mere bekymret, for det er jo en selvfølge, at de her store bamser skal med i håndbagagen smiley

  • Comments(1)//www.familienheise.dk/#post15

Så trækker vi vejret....

Forberedelse i DKPosted by Mette Heise Wednesday, May 30 2007 22:51:00

Pu ha, så er det vst tid til at tage en dyb indånding, for nøj hvor har de sidste dage været hektiske.

Men nu er alle vores ting sendt mod Kenya. Der var godt nok meget, så lige nu ved vi ikke om vi sender med luft eller skibsfragt. Ifgl. speditøren, så er der nu meget bedre forhold i Mombasa havn, så det skulle glide lidt nemmere med skibsfragt end forventet.

Huset er vist nok solgt. Vi har i hvert fald skrevet under på en salgsaftale idag, køber gør det så imorgen. Det er bare fedt hvis det er på plads inden vi rejser.

Bilen er solgt, dvs. det var jo nærmest en foræring....Men vi har aldrig været dem der har haft mest held med bilhandler.....

Nu er der så kun 36 timer tilbage i Aalborg inden vi drager med Kbh. Jeg skal til et MS møde derovre og Morten skal underholde børnene i et par dage. Så har han også tid til at besøge og sige farvel til dele af hans familie.

Søndag går turen så til kastrup, hvorfra vi flyver via London til Nairobi. Det er noget uvirkeligt, at det pludselig er så tæt på. Jeg glæder mig til de sidste dage i Kbh, der har vi ingen løse ender og praktiske gøremål, som vi har haft her i Aalborg. Så der kan vi bare nyde Danmark.

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post14

Legoland

Forberedelse i DKPosted by Mette Heise Wednesday, May 30 2007 22:35:19

Bedre sent end aldrig, så får jeg lige skrevet lidt om vores tur til Legoland. Vi havde lovet ungerne en tur derned inden vi rejser til Kenya.

Hverken Morten eller jeg har været der siden vi var børn, så vi glædede os mindst lige så meget.

Vi havde købt en pakke, hvor vi havde entre to dage i parken samt overnatning på Legoland Village, som navnet antyder er det en del af Lego konceptet. Så det var et familie værelse med lego alle steder, lego legeplads osv.

Selve Legoland var en god oplevelse. Personligt er jeg vildt imponeret over hvad de kan bygge i klodser. Parken passer godt til vores børns alder, der var selvfølgelig ting de ikke var store nok til at prøve, men de var godt tilfreds med de andre ting. Og Maya hun fulgt jo bare med....Hun var bl.a. andet med i 3D biograf, men voldsomme lyde mv. hvilket hun tog rigtig fint.

I forbindelse med vores overnatning havde vi gratis adgang til Billund Badet. Så vi tog også lige et par timer i svømmehallen, hvor der blev plasket godt og grundigt.

Så alt i alt havde vi en rigtig dejlig tur. Nedenfor er et billedgalari af vores oplevelser.

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post12

Kagernes dag

Forberedelse i DKPosted by Mette Heise Tuesday, May 22 2007 22:35:50

Pu ha, idag var hele familien til Kagernes Dag inde i Aalborg. Det er et arrangement, hvor bagerne i Aalborg Bagerlaug har bagt ca. 10.000 kager. Man betaler så et beløb og kan spise uanede mængder af kager..... Betalingen går til Børnecancer Fonden.

Og ja, det var lige så kvalmende som det lyder. Fy for pokker hvor fik vi bare kage i alle afskygninger. Og selvfølgelig havde vi glemt kameraet smiley Men måske det var meget godt, så I ikke kan se, hvor meget vi fik indenbords.....

Men faktisk var de store ikke så vilde med det. De ville bare have en ganske almidelig chokolade kage, hvilket der ikke var.... Maya havde chokolade op ad kinden og i hovedet. Hun hyggede sig med at gå rundt og fedte med alverdens kager. Jeg håber de havde nogle effektive rengøring artikler til bagefter, for man var da ikke i tvivl om, hvor hun havde været....

Men det var jo ikke fordi vi kunne lide kage, vi gjorde det jo bare for den gode sag smiley Nå, det tror I ikke på.....

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post11

Nu pakker vi sammen...

Forberedelse i DKPosted by Mette Heise Friday, May 18 2007 13:33:52

Pu ha, nu er det store pakkeshow startet! Vi sender alle vores ting med luftfragt. Vi havde godt nok overvejet at sende det i en container, men fik at vide, at vi skulle forvente mindst 3 måneders levering. Det ville tage 4 uger at komme til Mobassa, kystbyen i Kenya, og så skulle vi så regne med 2 mdr. at få det de sidste 500 km til Nairobi pga. af kø i havnen, told osv. Med luftfragt er det fremme i løbet af 1 uge.

Vi har jo prøvet at pakke op og ned før, men alligevel bliver jeg hver gang imponeret over, hvor meget Morten kan få stoppet ind i kasserne. Jeg mener seriøst, at der ikke findes noget spildplads i kasserne. Indtil nu har Morten bygget en enkelt kasse på 4 kubik meter, hvor der bla. nu er sofa, trampolin, sofa bord, metal skænk, 2 børne høje senge, reoler, bordfodbold samt en mængde legetøj. Sofaen er hul inden i, så selvfølgelig er det nu stoppet ud med spil og legetøj smiley Det ene billede er sofaen fra bunden af.

Huset ligner noget der er løgn, og for ungerne forsvinder der hele tiden mere og mere, som de ellers lige syntes de ville lege med.

Jeg synes godt jeg kan mærke på Frida og Rasmus nu, at det er ved at blive virkelighed, at vi skal afsted. De har en kortere lunte, og kommer meget nemme op og skændes indbyrdes og græder for mindre ting. Heldigvis kan de gå i deres børnehave indtil dagen før end vi tager fra Aalborg, det er godt for dem, at de trods alt kan bibeholde en smule strukter.

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post10

Der stikkes i hoved og ...

Forberedelse i DKPosted by Mette Heise Thursday, May 17 2007 13:55:13

Dem der kender os i forvejen vil vide, at vi allerede har prøvet at bo 6 år i Afrika, hvoraf de 5 1/2 år var i Uganda.

Dengang kom både Frida og Rasmus tilbage til Uganda som 4 ugers babyer. De fulgte blot det danske vaccinations program med en et par enkelte undtagelser som Tuberkulose og Gul feber.

Nu skal vi så afsted igen, og denne gang er vi fra MS-læge blevet bedt om en hel del vaccinationer. Det føles godt nok fjollet, at jeg nu skal have dem stukket så mange gange, når den britiske læge i Uganda i sin tid ikke anså det for nødvendigt. Men jeg er stadig så autoritetstro, så jeg har bare sagt ja og ammen.....

Så for et par uger siden var hele familien så ved lægen for at få vores skud. Rasmus var den sejeste, han fik 3 indsprøjtninger lige i rap. Han græd godt nok, men det var fordi han mente, at det var uretfærdigt at han skulle stikkes først, hvorfor var det ikke Frida.....

Maya glemte også at græde under sine 2 vaccinationer, måske det havde noget at gøre med, at den søde sygeplejske havde givet hende smarties for første gang smiley

Der ud over har vi alle været hos tandlægen for at blive tjekket. Igen ungerne var de sejeste som I kan se på billederne. Jeg var den dyreste..... Skulle have en ny krone, det gør både ondt og koster penge..... Men nu er det overstået. Og som sædvanlig lover jeg mig selv, at nu skal jeg også igang med at gå regelmæssig til tandlæge.....

  • Comments(0)//www.familienheise.dk/#post8